ALMOND LONDON OAT CAPPUCINO

Assalammualaikum semuanya..sekali lg dalam mood biskut raya.
namanya raya kalau tak buat hidup ayu rasa tak meriah raya.kene lah kecoh2 sikit kat dapur.
kasi comot sana sini sikit kekotoran kat dapur tu..heheh
ok lah ni ayu nak share lg tau biskut raya..
jom kite tengok dulu resepinya kemudian kite tengok pula gambarnya...jommmmm!!!

BISKUT ALMON LONDON OAT CAPPUCINO 
Bahan2nya:
250g butter
125g gula aising
100g tepung jagung
200g tepung hoen kwee(warna putih tulisan biru)
250g tepung gandum
1 biji telor pukul sedikit
1/2 cawan oat
2 sudu kecil cappucino emulco
Badam biji secukupnya

Cara2nya:
Pukul butter,gula,dan telor hingga kembang
Masukan pula cappucino,pukul lagi.
Kemudian masukan oat,tepung jagung,tepung hoen kwee serta tepung gandum
adun sebati sehingga menjadi doh lembut
Buat bebola kecil dan masukan badam kedalamnya dan susun dalam dulang pembakar
Bakar selama 25min suhu 170'c hingga masak.


kemudian buatkan Toppingnya..
Bahan2 untuk Topping:
coklat masak secukupnya
coklat putih secukupnya
secukupnya deco cookies

Cara2nya:
Masak coklat berasingan secara dobel boiler sehingga cair
Kemudian ambil ambil biskut yang telah masak tadi celopkan dengan coklat masak
kemudian masukan ke dalam mangkuk kertas.
Hiaskan atasnya dengan deco cookies mengikut cita rasa masing2.


siap dh biskut kegemaran anak2 ku..
rasanya ada kelainan dri biskut almon landon ku yg lama.yg ni memg sedap n aromanya cukup best..
tapi ada juga deco2 almond london yang lama..


ni dia deco yg lama..tetap ayu ingat,ayu buat sikit aje untuk tempahan..
bahan2 almond yang lama tak ada oat n cappucino..
ok semua..selamat mencuba dan salam ramadhan..




No comments:

Post a Comment