MY COKLAT HOMEMADE

Assalammualaikum...nak pergi kemana tu?..ada lah ni istimewa buat raya nanti..tak mahu tengok ke?..
mari lah tengok2 dulu.kalau berkenan boleh lah buat ni..mudah aje n cara yang simple aje ayu buat ni..ianya sekadar untuk makan anak2 dan simn sikit untuk para tamu masa raya nanti...
jom layan resepi ni kejap...

COKLAT HOMEMADE
Bahan2nya:
1 kg coklat milk jenama Beryl's
1 kg coklat strewbery jenama Beryl's
secukupnya badam cincang
mould untuk coklat

Cara2nya:
Masakkan dahulu coklat strewbery secara bouble boiler hingga cair
Sementara itu sediakan mould.
Bila coklat strewbery sudah masak masukan kedalam mould mengunakan paiping bag.
Masukan sedikit sahaja dan ratakan.
Kemudian masukan badam cincang dengan angaran kesukaan masing2.
Masukan lagi coklat strewbery sedikit danmasukan badam lagi kedalamnya.
Masukan lagi coklat strowdery sehingga setengah mould dan taburkan lagi badam.
Masakan pula coklat milk secara double boiler sehingga cair.
kemudian ulang proses yg sama sehingga selesai.
Masukan kedalam peti sejuk selama 30min atau hingga keras.


Taraaaaaaaaaa!!!!...ni lah dia homemade ayu yg siap digab dulu selepas keluar dari mould..
memgsedap n sama aje lah rasanya dengan coklat2 yg lain...kira puas hati le dengan coklat ni...


Alamakkkkk!!!..ayu tak cukup mould lah..risau takut coklat mengeras
jadi ayu gunamkan mangkuk kertas dan buat cara yg sama kat mangkuk kertas ni..
cuma ayu tambahkan deco cookies di atasnya...
ok semua...Selamat mencuba..


No comments:

Post a Comment